1295183_33955273.jpgMit tennél meg a nemzetedért? Képes lennél küzdeni, harcolni érte? Képes lennél akár áldozatokat is hozni érte? Képviselnéd a nemzeted akkor is, ha az életed múlna rajta? Ha igen, akkor te biztosan nem vagy kameruni válogatott. Gratulálunk, ez most valóban nagy bók neked!
Mi vehet rá vajon egy játékost, hogy amikor a hazájáért megy csatába, akkor elkezdje nézegetni az amúgy se túl tehetős hazája pénztárcáját, hogy még mennyit vehet ki belőle. Márpedig Kamerunban ez történt. A játékosok keveselték a pénzt, amit a vb-ért kapnak, ezért nem voltak hajlandóak addig elindulni, amíg ezt jelentősen meg nem növelték.
Török, spanyol, francia, angol, német, belga ezek azok a nemzetek, ahol ennek a dicső csapatnak a játékosai játszanak és ez garancia is arra, hogy ezekben a csapatokban nem éhbérért játszanak. Az is valószínűnek tűnik, hogy nem az a két, három játékos volt a felbújtó akik otthon játszanak minden bizonnyal szolidabb bérért. Megélhetési problémájuk így nincs, tehát igazán arra sem voltak rászorulva, hogy egy fillért is kapjanak a vb-ért. Persze ilyenkor beindul a nagyképűség, hogy mi ennél többet érünk, becsüljenek meg jobban és ebben még lehet is némi igazság. Ott vannak nekünk is az olimpikonjaink, akik szép kis summát kapnak azért, ha jól teljesítenek az olimpián, de (és ez a de nagyon fontos de) az olimpikonjaink ebből élnek igazából, ez az, ami segíti őket a megélhetésben, nem úgy, mint az amúgy is egyre jobban elkényeztetett futballistákat.
Nem is lehet igazán mást mondani Eto'o-ék viselkedésére, csak, hogy szégyelljék el magukat és az egyetlen kulturált gesztus az lenne, hogy azt a kisztrájkolt pénzt, amit a vb-ért kapnak odaadnák a hazájuk rászorulóinak.

A bejegyzés trackback címe:

https://pirosvagysargalap.blog.hu/api/trackback/id/tr326294538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása