Neymar Mandžukić.pngFigyelem, figyelem minden labdarúgó rajongónak! Reméljük begyűjtötted már a kellő rágcsa mennyiséget és a sörök is már a hűtőben sorakoznak, mert ma nagy esemény lesz! Ma elkezdődik a 2014-es labdarúgó világbajnokság! Nagy izgalommal tekinthetünk a világverseny elé, hiszen felsorolni is nehéz az esélyes csapatokat.

Természetesen Brazília házigazdaként az egyik nagy esélyes, de a spanyol, német, olasz, francia, argentín, holland és a portugál válogatott is könnyen a döntőben találhatja majd magát. Az igazi esélyek mellett azonban lehetnek meglepetés csapatok is, az egyik ilyen csapat a megfiatalodott és bombaerős belga csapat, de mellette akár a horvát válogatott is komoly meglepetést okozhat. Nem is csoda, hogy igazán izgalmas meccsnek ígérkezik a nyitó meccs a mai napon magyar idő szerint este 10 órától a Brazília – Horvátország összecsapás.

Brazílián ott a teher, hogy otthon az első, nyitó meccsen megnyerje magának a közönséget és a horvátokat pedig semmilyen teher, semmilyen elvárás nem nyomja. És bár nagyszerű kerete van a brazíl válogatottnak, mégsem verhetetlen. Illetve a horvát keretet sem érdemes lebecsülni, hiszen olyan csapatokban játszanak, mint a Bayern München, Real Madrid, Internazionale, Sevilla, Hamburger SV, Getafe, Fiorentina... Szóval látható, hogy ők sem a kis pályát szokták meg, hanem a komoly párharcokat, komoly csapatokban.

Két nevet érdemes is kiemelni a két válogatottból. A braziloktól természetesen Neymart, aki egy igazi klasszis. Nem csoda, hogy a Barcelona is komoly összeget áldozott a megvételére és bár a bajnokságban csak 9 gólt szerzett és összességében is mindössze tizenötöt, de akkor is bármikor veszélyt jelenthet egy-egy váratlan megmozdulásával. Kíváncsian várhatjuk, hogy ez a világbajnokság mit hoz az ő számára is, mert most lehet elsőnek igazán főszereplő a válogatottban is.

A horvátoknál is van több jó játékos is, de egy játékost mindenképpen kiemelnék. Nem, most nem Modrić-ról van szó, hanem a Bayern játékosáról Mario Mandžukić-ról, aki bár 28 éves, mégis 2 éve robbant be igazán a köztudatba, ahogy a bajorokhoz került. Első ott töltött évében be is gyűrt 15 gólt a bajnokságban és összességében pedig 22 rúgott gólig jutott, ebben az idényben 18 bajnoki és összességében 26 gólig jutott. Nem is csoda, hogy sokat várhatnak szomszédaink az ő játékától is, ahogy az egész horvát kerettől. Sajnos az ő játékában a mai napon nem gyönyörködhetünk, hiszen eltiltás miatt nem játszhat, de az egész vb tekintetében még főszerepet kaphat. A mai meccset Modrić-nak és társainak kell majd megküzdenie.

Nem is lehet mást tenni, mint odaragadni a tv képernyője elé és figyelemmel követni a nem mindennapi kezdő mérkőzést és szurkolni azért, hogy már az első meccs is meghozza azt az izgalmat, ami majd az egész világbajnokságon végig mehet. És ki tudja, talán már a nyitó meccsen megszülethet az első meglepetés.

Jó szurkolást mindenkinek estére és az egész világbajnokság idejére is!

A bejegyzés trackback címe:

https://pirosvagysargalap.blog.hu/api/trackback/id/tr246297426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása